27.05.2016 10:44

Столичната библиотека се пренася на открито през август

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


          През целия месец август всеки читател на Столичната библиотека ще има възможността да се порадва на страниците на любимата си книга на фона на природата, тъй като библиотеката ще се пренесе в парковете на София, разказа директорът на културната институция Юлия Цинзова, цитирана от Фокус.



Инициативата се организира за трета поредна година. Читателите ще имат възможността да се запознаят с богатата колекция от разнообразни книги, а библиотеката получава почти всяко българско издание, както и преводна литература.
   По думите на Цинзова,  на 11 май, когато се проведе и денят на отворените врати, през библиотеката само в рамките на един работен ден са преминали 364 новозаписани любители на четенето на книги.



Средно по 2000 посещения и над 2500 взети книги за деня отчита специалистът, като по време на изпитите броят на студенти и учащи  значително се повишава.



  „При нас започват да идват все повече студенти и ученици от горните класове", коментира Юлия Цинзова и допълни, че от общо 37 000 читатели на библиотеката, половината от любителите на книгата са представители на младото поколение.
„Неотдавна в библиотеката премина кампанията София - град на книгата, четенето и грамотността. Много училища в столицата проведоха своите уроци по родолюбие в Столичната библиотека. Ние останахме с убеждението и смятаме, че те наистина знаят за историята на България и знаят за делото на светите братя", разказа още Цинзова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби