Свързани новини

18.05.2016 13:35

В. Билд: Новият път на бежанците минава през България

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   България скоро може да се превърне в основна транзитна страна за бежанците от Близкия Изток, пътуващи към Западна Европа, пише днес в. Билд.


Германският всекидневник се позовава на попаднал в негово разположение секретен доклад за борба с нелегалната миграция, подготвен от три служби в страната. Това са Федералното ведомство по наказателни дела (БКA), федералната разузнавателна служба (БНД) и федералната полиция.


   В документа се отбелязва, че във връзка с увеличения наплив на бежанци правителството в София смята да построи повече заграждения по границите с Турция и с Гърция.


  "Във връзка с вземаните в Егейско море мерки (на НАТО) групировките каналджии по-силно се насочват към пътя от Турция през България към Западна Европа", се подчертава в доклада.


   България засега демонстрира „политическа решимост да противодейства на евентуална промяна на маршрутите и на нелегалните превозвачи на бежанци. Обаче данните показват значителен „дефицит на контрол при влизане в страната” и „нараснала активност на контрабандистите”, отбелязват правоохранителните органи на Германия.


  Българската гранична полиция скоро може да започне да изпитва трудности в смисъл на недостиг на финанси, кадри и материално осигуряване, предупреждават в Германия.


За възможен алтернативен маршрут на мигрантите през България е съобщавано и по-рано, особено след като бе затворена границата между Гърция и Р. Македония. Хипотезата е обсъждана и от българските компетентни органи, и в диалог със съседни страни.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп