Свързани новини

16.05.2016 12:45

Кунева не се разбра с "неприоритетните" студенти

Видян 1184 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Студентски протести предстоят следобед в София и в още четири български градове. Въпреки преговорите в Министерството на образованието, продължили час и половина, студентите по медицина, фармация и дентална медицина останаха непреклонни и ще изразят недоволството си.


Причината за протеста е, че студентите вече няма да получават европейски стипендии. Стимули за успех ще вземат само студенти от т. нар. приоритетни професионални направления. Сред тях са инженерните науки, математиката, педагогиката и др. Студентите по медицина ще могат да получават само стипендии за специални постижения в съответната област, съобщи бТВ.


Рано тази сутрин стана ясно, че започват преговори за увеличение на държавните стипендии. В момента те са между 50 и 110 лева на месец, като последно са актуализирани през 2004 г.


„Това, което се разбрахме, след час и половина разговор, е да се върви към промяна. Да се създаде работна група, която да обмисля промяната на постановление 90, което разглежда студентските стипендии”, каза министърът на образованието и науката Меглена Кунева.


Председателят на студентския съвет на Софийския университет Васил Силяновски беше категоричен: „Ние държим да се възстанови всички да имат равен достъп до стипендия, независимо в какво направление е това”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

дева