Свързани новини

16.05.2016 09:40

Уикилийкс: Вицето на Русеф - американски агент

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Бразилският вицепрезидент Мишел Темер, който пое властта в страната след временното отстраняване на Дилма Русеф, е предоставял на американското „чувствителна” политическа информация, съобщи сайтът за разследвания Уикилийкс през профила си в Туитър. Публикуваните данни са част от доклад на американския дипломат Кристофър МакМюлен.
В написаното от Уикилийкс, Темер е наречен палач на държавния глава, която може да бъде окончателно отстранена от поста заради разследване за мащабни корупционни схеми. В Бразилия от месеци се провеждат антиправителствени протести, а левицата на Русеф от няколко дни организира контрапротести.



Уикилийкс помества два документа, изпратени от Темер през януари и юни 2006 г. В тях той отбелязва, че избирането на президента Лула да Силва през 2002 г. е създало огромни надежди, но че неговата партия Бразилско демократично движение смята президентството му за разочароващо, поради което смята да издигне свой кандидат през 2006 г.



На 12 май т.г. Федералният сенат на Бразилия реши президентът Дилма Русеф да бъде отстранена временно за 180 дни и през това време задълженията й да се изпълняват от вицепрезидента Мишел Темер, припомня Медиапул. Дилма Русеф го обяви за "предател" и "водач на заговора срещу нея" през март.  Междувременно Русеф заяви, че временното правителство на Бразилия е нелегитимно и има проблем с представителността. Тя припомни, че е била избрана от 54 милиона бразилци, и се зарече да води битка да си върне президентския пост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева