Свързани новини

13.05.2016 16:30

България блокира търговското споразумение между ЕС и Канада

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    
      България няма да подкрепи търговското споразумение между ЕС и Канада заради отказа на Отава да премахне визите за българските граждани, както го е направила за останалите страни от Съюза. Въпросът беше поставен на днешната среща на Съвета по външни работи в Брюксел, където се обсъжда проектът за Всеобхватно икономическо и търговско споразумение (CETA) със северноамериканската страна, предаде БНР.

 ЕК даде 2-годишен срок на Канада и на САЩ да премахнат визите за българи и румънци, който изтече. Постоянният представител на България в ЕС Димитър Цанчев уточни:
 
Комисията трябваше да наложи визи за Канада като държава, която не е постигнала визова реципрочност с всички държави членки на ЕС. За момента комисията не е взела такова решение. Ние смятаме, че от страна на канадското правителство трябва да бъде показан съвсем ясен политически ангажимент за решаване на въпроса с отмяната на визите за българските граждани, ако за българските граждани и за българският бизнес остане изискването за канадски визи те не биха могли да се възползват от предимството на това споразумение. Споразумението няма да се ратифицира за един ден  или за два дена, то е процес, който ще продължи две, три години. В рамките на този срок ние трябва да имаме яснота кога ще бъде решен въпроса за свалянето на визите за български и румънски граждани.


 Румъния също заплаши, че няма да ратифицира търговското споразумение, което беше сключено през 2014 г.  заради визите, като и заради липсата на солидарност на ЕС към решаването на проблема.



  Ратифицирането на CETA следва да стане в края на 2016 г. или 2017 г. За да влезе в сила сделката, трябва всички 28 парламента на държавите в ЕС да го одобрят.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева