Свързани новини

12.05.2016 12:55

НАТО пусна антиракетния щит в Румъния

Видян 1499 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  
      Американската противоракетна система край селището Девеселу в Южна Румъния бе открита официално днес. Последва остра реакция от Русия. На събитието присъстваха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, румънският премиер Дачиан Чолош и американски, предава БНР. Активира се и системата за отбрана на НАТО срещу балистични ракети.
Като грешно и вредно решение определи въвеждането на ПРО в действие директорът на Департамента за контрол на въоръжението в Министерството на външните работи на Русия Михаил Улянов. Според него допълнително основание за безпокойство представлява разполагането на стартовите установки МК-42, които по-рано са били използвани за изстрелване на ракети със среден обсег от военноморските сили на САЩ.  Това означава, че те могат да изстрелват и крилати ракети. Реакцията на Кремъл също не бе одобрителна.



Владимир Путин "неведнъж си е задавал въпроса - против кого работи, против кого ще работи тази система", напомни прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.



Пратеникът на Пентагона в Румъния Робърт Бел подчерта, че антиракетният щит в Девеселу не е насочен срещу Русия. НАТО ще продължи да води диалог с Москва "където и когато е възможно", заяви от своя страна генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Той обаче подчерта, че в същото време организацията ще укрепи своята отбрана за защита от всякакви заплахи, като развива възможностите си , включително и в областта на противоракетната отбрана. Генералният секретар отбеляза още, че сегашната система не би могла да се използва за настъпателни цели, даже и при желание за това. 












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци