09.05.2016 12:17

Путин предложи извънблокова система за сигурност

Видян 1143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     На 9 май в 10 часа на „Червения площад“ в руската столица Москва започна военният парад, посветен на 71-годишнината от победата във Великата Отечествена война (1941-1945 г.).


По традиция по главния столичен площад преминаха представители на всички видове войски и военна техника, а над Кремъл бяха видяни самолети и хеликоптери от военновъздушните сили на Руската федерация.


В парада бяха задействани повече от 10 хил. военнослужещи и 135 единици бойна техника. Над "Червения площад" прелетяха 71 бойни въздушни машини – толкова, колкото са и годините, изминали от победата на съветските войски срещу Нацистка Германия.


Тази година празничното мероприятие стана дебют за представянето на нови видове войски и силови ведомства: Въздушно-космическите сили и Националната гвардия. За първи път по „Червения площад“ преминаха и военнослужещи от нежния пол – възпитаничките на Военния университет на Министерството на отбраната и филиала на Военната академия на „А. В. Хрульов“.


За втора поредна година Русия демонстрира най-новия си танк – „Т-14 Армата“, бронетранспортьори „Ракушка“ и самоходни гаубици „Коалиция-СВ“. На „Червения площад“ се появиха и зенитно-ракетните системи С-400 "Триумф".


В речта си по случай Деня на победата държавният глава на РФ Владимир Путин отбеляза, че днешният празник е „символ на свещената връзка между Русия и нейния народ. И в тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство“.


Той припомни, че съветските войници са донесли свобода на много народи, но същевременно обърна внимание и на съвременните предизвикателства, пред които светът е изправен.


„Днес цивилизацията отново се сблъсква с жестокост и насилие. Тероризмът стана глобална заплаха, ние сме длъжни да победим това зло. И Русия е открита за обединение на усилията с други държави, готова е да работи за създаването на съвременна извънблоква система за международна сигурност“, подчерта Владимир Путин.


Властите очакваха на празничните мероприятия в столицата Москва да присъстват повече от 1,5 млн. души. Около 12 хил. полицейски служители и доброволци се грижеха за осигуряването на реда по време на парада, съобщи заместник-началникът на столичната полиция Вячеслав Козлов.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне