04.05.2016 13:26

Доживотен затвор за убиеца на двама пенсионери

Видян 2610 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Варненският окръжен съд постанови доживотна присъда на 53-годишния Васил Дотков за двойно убийство на пенсионери в морската ни столица, съобщава Дарик радио.


    Дора Иванова и Николай Курдов били семейство от 55 години, а в последните десет години заедно с тях живеела и сестрата на Дора, инвалид втора група. Дъщерята на възрастното семейство и двете им внучки живеят в Италия и през по-голяма част от годината пенсионерите били сами в дома си.


Той се превърнал в мишена за Дотков, след като до него стигнала информация, че там има ценни вещи, а дъщерята наскоро се върнала в България с голяма сума пари, които криела при родителите си. Убиецът решил да провери слуховете. На 21 ноември позвънил по домофонната уредба на кооперацията и се представил за служител на Първо РПУ. Влязъл в дома на възрастното семейство, поискал личните карти и записал личните им данни, като обяснил, че проверява донос, че укриват сирийски бежанци. Разговорът около мнимата проверка се провел в коридора на жилището и не бил допуснат до останалите помещения. Уговорил второ посещение в по-ранен час, за да състави протокол „в работно време". На следващия ден се появил едва надвечер, като отново поддържал версията за „доноса". Възрастните хора решили да проверят адреса, на който им е казано, че живее мъжът, подал сигнал в полицията, но не открили такъв. Споделили с внучката си в Италия и тя ги посъветвала да поискат легитимация на полицая при следващото му посещение в дома им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби