Свързани новини

26.04.2016 17:33

Държавата крие колко е фискалният резерв заради спрените агропари

Видян 4832 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Въпреки, че в четвъртък е последният  работен ден за месеца, в който Министерството на финансите може да публикува на сайта си размера на фискалния резерв към 31 март 2016 г.,  оттам ни отказаха информация по темата. Вероятно това е заради спрените агропари, които в края на март вече трябва да са 2 млрд. лв. Това са глоби, които Европейският съюз ни налага и те ще останат за сметка на българския данъкоплатец.



   От пресцентъра на Министерството на финансите ни заявиха, че данните ще бъдат качени в последния работен ден на април (четвъртък) в 7 ч. вечерта, но "заради празничните почивни дни е възможно да има забавяне". И обясниха, че не могат да ни дадат информация за спрените агропари, които са част от резерва, и ни препратиха към Държавния фонд Земеделие. Оттам също не получихме отговор и ни обясниха, че трябва да изчакаме още.



  Досегашната справка показва, че в края на февруари размерът на фискалния резерв е  8, 8618 млрд. лв, а спрените ни агропари са 1 272 500 000 лева, както 19 минути вече писа. В сравнение с януари увеличението на глобите в земеделието е с близо  половин милиард - 466 100 000 лв. Тогава фискалният резерв е 9, 1904 лв. На 31 януари спрените от Брюксел средства са „само” 806 400 000 лева. Ако тази линия се е запазила и през март, би трябвало неразплатените средства вече да са около 2 милиарда лева, колкото спецове прогнозираха пред 19', че ще ударят "корекциите". Те направиха анализа още м.г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния