Свързани новини

26.04.2016 13:38

Вот и референдум заедно, ако президентът реши

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Имена от избирателните списъци ще бъдат заличавани, ако човек не е гласувал в два последователни национални, еднакви по вид избори. Това се договориха управляващите партии след 2 часа  преговори в парламента. Срещата се състоя между премиера Бойко Борисов, представители на РБ, ПГ и АБВ, а Радан Кънев реши да я бойкотира.



На нея бяха обсъдени промените в Изборния кодекс между първо и второ четене, но реформите, които предизвикаха най-силно недоволство си останаха същите.


Няма да има избирателен закон Чужбина, както и задължителното гласуване си остава, а това са основните причини, заради които се организира митинг пред НС от Протестна мрежа.



На срещата бе решено изборната кампания да бъде 30 дни, както досега, остават и социологическите проучвания, съобщи БНР.
"Референдумът, това, което се стигна до решение, е в преходните и заключителни разпоредби да бъде от правомощието на президентската институция, която да решава по събраните подписи и по решението, което има в парламента да насрочва референдума. Не е задължително да бъде с национален избор, но не е задължително да бъде отделно, така че това ще бъде от компетентността на президентската институция", заяви на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Миналата седмица парламентът прие на първо четене, че допитване по дадена тема и национален вот не могат да бъдат две в едно, ако са в една и съща година.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей