Свързани новини

25.04.2016 09:50

25 000 срещу ТПТИ, Обама и Меркел в Хановер

Видян 1917 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           25 000 души се събраха в центъра на Хановер на демонстрация срещу планираното споразумение за свободна търговия между Европейския съюз и САЩ – ТПТИ (TTIP) и вече сключеното споразумение между ЕС и Канада – CETA. Протестното шествие започна в 13 часа местно време от Площада на операта с разноцветни знамена, транспаранти и балони. Мотото на акцията е "Обама и Меркел идват: спрете TTIP и CETA". Повод за протеста е започналото двудневно посещение на президента на САЩ Барак Обама в Германия, анонсирано в предишния брой на 19 минути. Той ще открие традиционния Хановерски панаир заедно с германския канцлер Ангела Меркел. Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом, сигурно забравила марша на 600 000 души срещу ТПТИ в различни немски градове миналата година, изрази учудване от съпротивата срещу търговската сделка в интервю.


Основните опасения на хората са от загубата на суверенитет, тъй като US съдилищата ще решават спорове, възникнали с техни компании и личности, повсеместното навлизане на ГМО, добива на шистов газ, фалитите на европейските производетели при по-благоприятни условия за задокеанските им конкуренти, предвиждани от споразумението.
Преговарящите от двете страни на Атлантика се надяваха да успеят да приключат преговорите по време на мандата на Обама, но времето изглежда е недостатъчно, тъй като президентските избори в САЩ са през ноември, коментира официозната немска агенция ДПА.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни