20.04.2016 10:48

Борисов към Ромпой: За България винаги ще останете голям приятел

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Много се радвам да те видя, Бойко, и то тук – в Министерския съвет, като министър-председател“. С тези думи на първия председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой започна срещата му с премиера Бойко Борисов. Тя се проведе преди церемонията за удостояването на г-н Ромпой с наградата на телевизия „Европа” за проевропейска политика, съобщиха от правителствената информационна служба. „Тази награда е заслужено признание за ролята Ви за запазване на единството и солидарността в Европейския съюз в трудно за него време. Благодарение на Вашата дипломатичност, умение за водене на преговори и намиране на компромиси от полза за Съюза като цяло бяха преодолени кризи, които можеха да имат много тежки последствия за държавите-членки”, посочи премиерът. Той изтъкна и подкрепата, която страната ни винаги е получавала от председателя на Европейския съвет за утвърждаването й като равноправна на останалите в европейското семейство, макар и най-скоро присъединила се към него. „За България Вие винаги ще останете голям приятел“, посочи той.



Министър-председателят Борисов го информира за актуалната политическа ситуация в България и го увери, че правителството е целенасочено в намеренията си за реформи.



Двамата обсъдиха и ситуацията с мигрантите. Премиерът го запозна с всички мерки, предприети от правителството, за опазване на външните граници на Европейския съюз от нерегламентирано влизане в Общността, както и за подкрепата, която оказваме на съседните страни, подложени на силен миграционен натиск. Двамата се обединиха около тезата, че в трудни моменти като сегашния, Европа има нужда да остане единна, за да съхрани основните си принципи, на които се гради Европейският съюз.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв