18.04.2016 13:37

Борисов се срещна с полския президент Анджей Дуда

Видян 1014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   България и Полша имат отлични двустранни отношения и съм убеден, че като поддържаме активен диалог на най-високо равнище подпомагаме ползотворното сътрудничество. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с президента на Полша Анджей Дуда, който е на официално посещение в София, съобщиха от правителствената информационна служба.



Премиерът Борисов отбеляза, че Полша е много важна страна за нас и ценим развитието на отношенията между двете държави в контекста на европейските и евроатлантическите ценности. Тема на разговор беше и сътрудничеството в областта на отбраната и сигурността. Министър-председателят обърна внимание на реалните действия на кабинета за модернизацията на българските въоръжени сили, както и за стабилното развитие на страната ни като цяло.



По време на срещата бяха обсъдени търговско-икономическите взаимоотношения между България и Полша, като се отчетоха възможностите за реализиране на техния пълен потенциал. Министър-председателят добави, че разчитаме и на Полша общите интереси, които имаме в областта на енергийната сигурност, да продължат да бъдат във вниманието на Европейската комисия при изграждането на Енергийния съюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева