Свързани новини

18.04.2016 12:37

Цацаров сезира ВКС за противоречиви съдебни решения при катастрофи

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска тълкуване на противоречията в съдебната практика по делата заради убити пешеходци. Главният прокурор иска Общото събрание на наказателните съдии във ВКС да тълкува различният подход  при определяне наказанието на виновниците за катастрофи.

Преди няколко седмици  Върховният касационен съд (ВКС) окончателно реши, че мъжът, убил 20-годишната Лора на пешеходна пътека във Варна, трябва да лежи в затвора само две години. Според изготвената по делото експертиза мотористът е помел момичето с близо 90 км/ч, но според върховните съдии, Лора също е виновна за случилото се, тъй като не се е огледала и не е преценила скоростта на моториста, припомня Нова телевизия.

В искането на главния прокурор е отбелязано, че „предвидимото правосъдие предполага еднакво приложение на закона при сходни фактически обстоятелства“ и това налага уеднаквяване на практиката. Експертите на прокуратурата поставят и въпроса за наличието на алкохол в кръвта на причинителите на катастрофи, когато съдът преценява дали става дума за „особено тежък случай“. Част от анализа са присъдите по делото на граничния полицай, причинил смъртта на 11-месечното дете в село Крушевец, катастрофата на бул. „Цариградско шосе“, причинена от таксиметровия шофьор, катастрофата на Великден в Симеоновград, както и причинената от Йосиф Йосифов-Йоско катастрофа през 2011г. в кв.“Бояна“.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни