14.04.2016 16:57

Общинска банка: 20 г. инвестираме в бъдещето

Видян 3998 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

     На 16 април Общинска банка отбелязва своята 20-годишнина. Банката, чийто основен фокус е обслужването на общините, в последните години се наложи като модерна и стабилна финансова институция с богато портфолио. След като на 11.11.2011 г. Столичната община върна контрола си върху дейността на финансовата институция, тя отново започна да работи за хората. Професионалният екип полага много усилия за развитие на финансовата институция в съответствие с добрите банкови практики. Конкретните резултати за изминалата година са много. Общинска банка бележи ръст на жилищното кредитиране с 10.6%, а при потребителските кредити нарастването е 5.5%. Позитивни са и показателите за корпоративното кредитиране, където има увеличение от 3.1 %.  По данни на БНБ печалбата на Общинска банка за 2015 г. е 5 410 000 лв., която я поставя в челните позиции на кредитните институции, които са българска собственост.



Значително е подобрена ефективността на работните процеси и непрекъснато се разработват нови атрактивни банкови продукти, насочени към широк кръг клиенти. Банката работи и по иновативни проекти, целящи подобряване качеството на живот на гражданите, свързани със здравословното хранене, туристическите и транспортни услуги.
Вече няколко години се предлага програма на банката за плащане на местните данъци и такси към Столичната община, без да се начисляват комисиони за преводите. Създаден е продукт със социален фокус „Трета възраст“ – срочен влог с възможност за овърдрафт за нашите родители.



Един от акцентите в новата политика на Общинска банка са младите хора. Именно към тях са насочени много от хитовите продукти на финансовата институция. Облекчения има за жилищни кредити за млади семейства. А за ученици и студенти банката създаде специални продукти – дебитни карти без такси. В подкрепа на студентите са и стипендиите, които финансовата институция дава на отличници от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов.
Кредитите „Заедно напред“ и „Заедно нагоре“ пък успешно обслужват нуждата от гъвкави решения при осигуряването на оборотен и инвестиционен капитал за малките и средните предприятия.
За улеснение на клиентите в избора на услуги бяха обновени с нови функционални възможности и оптимизиран дизайн интернет банкирането и интернет страницата на банката. Стартира предоставянето и на услуга безконтактно плащане с безконтактна дебитна карта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.