14.04.2016 09:48

12 арестувани и десетки ранени след протест в Скопие

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Десетки са ранени и най-малко 12 души са задържани, след като хиляди македонци излязоха да протестират по улиците в Скопие. Протестът се организира след скандалното решение на президента Георге Иванов да помилва разследвани за корупция политици, бизнесмени и магистрати, предаде Фокус.


Повечето от прекъснатите дела са били към делото за предполагаемото подслушване на 20 хил. граждани. Сред 56 от помолваните са били бившият министър-председател на страната Никола Груевски, директорът на контраразузнаването на Саша Миялков и вътрешният министър Гордана Янкуловска, лидерът на СДСВ Зоран Заев и председателят на албанската партия ДПА Мендух Тачи.


Участниците в протестите, които започнаха в 18.00 часа вчера, разбиха офиса на президента на страната Георге Иванов, счупиха стъклата на министерството на правосъдието и влязоха в сблъсъци с полицията, която се опита да укроти безредиците. Демонстрантите успяха да навлязат в канцеларията, разбиха я, изнесоха мебелите отвътре на улицата и ги подпалиха.


Протестиращите са се сблъскали с полицията, включително и със специалните ѝ подразделения и голяма част от тях са били задържани. Сред задържани е и журналист от Плусинфо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и