Свързани новини

08.04.2016 15:16

Депутати: Не наричайте протестите "протести"!

Видян 2219 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   
      Депутатите не четат законите, които приемат, стана ясно след срещата на мотористите с няколко народни представители в парламента. Поводът за разговора е създалото се напрежение сред собствениците на сезонни превозни средства след приемането на промени в Кодекса за застраховане, които им наложиха целогодишната застраховка Гражданска отговорност.    Според тях новите изменения не са адекватни, защото използват превозните си средства едва през половината година.

 Александър Бакалов, член на Sofia Riders, написа във Фейсбук, че "народните представители не са съвсем в час какво са приели с измененията на Кодекса за застраховането." Той докладва от мястото на събитието още, че:

  "2. Стана ясно, че още институциите не са наясно кога ще започне прилагането на новия Кодекс, включително снемането и възстановяването на отчет на МПС!
3. По принцип изразиха съгласие, че настоящият регламент не е адекватен и справедлив, но трябвало всички депутати да бъдат запознати с предложенията на мотористите, след което можело да се преприеме нещо!

4. Измененията на Кодекса водят до изменение и на други нормативни актове: Закона за движение по пътищата и Правилника за прилагането му, Наредбата за регистрация на МПС /не цитирам точно заглавието й/. "Към настоящия момент" представителите на Вътрешно казаха, че току-що е разписана Наредбата с измененията, но тепърва ще се готви Наредба за снемане от отчет! Това води до логични въпроси, но по-важно до извода, че в момента не може да се прилага рестрикцията "снемане на МПС от отчет" поради липса на валидна застраховка ГО, защото още няма разписан нормативен акт, който да регламентира това! Същото е и с възстановяването на отчет!

5. В крайна сметка изводите са, че народните ни представители са приели почти нов Кодекс, но без да имат никаква представа кога и как ще е готова хардуерната и софтуерната платформа, чрез които да се прилагат новите изменения!

6. Мога да разказвам още, но много плява..."
 
  Бакалов посочва още, че в НС се притесняват от протести и затова са помолили планирания за 13 април "да не го наименоваме протест, а митинг или др."









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за