05.04.2016 17:06

Намалиха наполовина присъдата на касапина oт Бургас

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Върховният касационен съд  намали драстично присъдата на рецидивиста Георги Андонов - Бабата. Магистратите съкратиха наполовина 25-те години, които касапинът получи за опит за убийство. Сега той ще лежи само 13 г. и 4 месеца, предаде Флагман. Припомняме, че Бабата е признат за виновен в това, че на 4 юли м.г. е нападна 27-годишната  Галина Георгиева в бургаски парк. Целта му била умишлено да я умъртви, като я прободе многократно с нож.
 Върховните съдии не споделят извода на бургаските си колеги, че за извършеното от Андонов престъпление следва да му бъде определено второто по тежест измежду трите вида алтернативни наказания, а именно - доживотен затвор. В мотивите за решението на ВКС се посочва, че то е твърде завишено.Според настоящия състав, съществено е подценено обстоятелството, че все пак се касае за опит за убийство, при който макар и довършено деянието, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици – смъртта на жертвата.
Въпреки нанесените  над 10 удара с нож и след 6-дневен престой в реанимацията, мишената -Галина Георгиева е изписана единствено със загуба на слезката. Решението на ВКС не подлежи на обжалване.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци