04.04.2016 09:30

Да изчистим София от големите боклуци

Видян 2256 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      В следващите няколко месеца в София предстои Голямото чистене. Заедно със седмицата на гората, нашият град ще бъде основно излъскан. Това обаче няма как да стане, ако около контейнерите и кофите за боклук продължава да се трупат големите боклуци, които няма как да се поберат в съдовете за смет. Става въпрос за така наречените едро-габаритни отпадъци /ЕГО/. Това е всичко различно от онова, което традиционно изхвърляме в торбички - хранителни остатъци, текстил, пластмаса, хартия, стъкло и метал. Става дума за обемни предмети: мебели, бяла и черна техника, прозорци и т.н.
Поради спадналите цени на металите и другите вторични суровини, а и поради съблюдаването все по-строго на забраната за движение на каруци из милионния град, ромите, които преди ги събираха мигновено, вече не са заинтересовани.
Освен старите дивани, секции, хладилници, печки, перални, телевизори, край контейнерите хвърляме клони, трева, листа и всякакъв вид биоразградими отпадъци. Също така има и инертни материали, като строителни материали, сгурия, пръст и пясък. Именно те са най-големият проблем, понеже няма как да бъдат преработвани в новооткрития Завод за боклук на София - най-модерният в цяла Европа.
За съжаление, твърде често те се изхвърлят от столичаните на непозволени места, което пък води до образуване на цели нерегламентирани сметища, където се смесват различни групи отпадъци. Те представляват не само неприятна гледка, но екологична, а често и здравна опасност за нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния