Свързани новини

02.04.2016 10:32

Цацаров: Без бурки на обществени места

Видян 2686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров смята, че трябва да се ограничи носенето на бурки на публични места, съобщава Нова тв. Главният прокурор даде пресконференция в Пазарджик, където Окръжният съд гледа делото срещу 14-те жители на Пазарджик, Пловдив и Асеновград, обвинени в насаждане на религиозна омраза и пропагандиране на война.

„Моето мнение е, че подобни ограничения трябва да съществуват по отношение на учебни заведения, публични места, тоест, конкретно в тези места. Както има такива забрани в други европейски страни. Това е нещо, което трябва да бъде дискутирано много внимателно, защото е много лесно да бъде нещо забранено”, заяви обвинител номер едно.

Според Цацаров Законът за вероизповеданията се нуждае от доста сериозен ремонт с оглед на новите реалности, като трябва да се намери точният баланс между религиозната свобода и защитата на обществото.

Той коментира, че делото срещу 14 подсъдими за пропагандиране на идеите на „Ислямска държава” и за призоваване към война не е свързано с религиозните свободи.

Според Цацаров в момента Наказателният кодекс не дава необходимите „оръжия” в ръцете на прокурорите и е необходима по-адекватна реакция по отношение на текстовете, свързани с подобни престъпления.

„Трудно се коментира дело, което е във фазата на съдебното производство” посочи главният прокурор по отношение на обвиненията за разпространение идеите на „Ислямска държава”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!