След като разказахме как ни цакат със старо европейско, вместо прясно българско агнешко пред Великден, оказва се, че същата беда има и при яйцата. Не друг, а експерт №1 – председателят на браншовата асоциация Димитър Белоречков обясни: „Проблем е, че Великден в католическия свят е почти месец преди в православния. Там има по-голямо производство и се натрупват яйца, които трябва да се пласират някъде. В други години сме имали проблем с яйца, внесени отвън, защото се използва претекст, че вносът ще се преработва. Когато се внасят за преработка, няма изискване за възрастта им. Пренасят се в палети и се губи представа кое яйце кога е „произведено”. Обикновено са предназначени за преработка, а не за разпространение в мрежата”, обясни Белоречков.
Разбира се, за де се освободят от изостаналата, стара и застояла продукция, европейците ни замерват с яйцата си на ниски цени, а държат и търговските вериги – немски, австрийски, френски, гръцки, прибалтийски. Най-добре за здравето, за което яйцата могат да бъдат много опасни, е да се избира българското.
По думите на експерта най-важното при яйцата е опаковката. „Най-добре е да се вземат яйца от фирма, която е и производител, и преработвател. Освен това на черупката на яйцето има номер – това е номерът на фермата. Има го и на опаковката, но е възможно той да е на преработвателя, ако производител и преработвател са различни фирми”, каза още той
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Гигантът в производството на строителни ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит
-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…
Днес ще имате повече служебни задължения от