Свързани новини

29.03.2016 15:01

24 пиари обслужват министър

Видян 4967 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Земеделският министър Десислава Танева ползва услугите на 24 пиари. 11 от тях работят в повереното й ведомство, а още 13 се водят на щат в Държавния фонд Земеделие. За сравнение премиерът Бойко Борисов разчита само на 10 души, които работят в правителствената пресслужба.

  Миналата година дирекцията Връзки с обществеността на фонда дори е била с още по-раздут щат - 15 бройки. Това се разбра покрай предложението на земеделския министър Десислава Танева за промени в устройствения правилник на ДФЗ. Не е ясно дали щатните бройки са запълнени, но за тях се отпуска бюджет, пише Сега.


19' припомня, че заради същите тези служители ни бяха наложни 100 % корекции по пиар договорите на европрограмите 2007-2013 г., които възлизат на 27 милиона. И сега всичко се плаща от бюджета или – иначе казано – от нас – данъкоплатците . Това означава, че има 100% съмнение за корупция от страна на ЕС.


Предлаганите сега промени са заради намалялата работа по програмата САПАРД, стана ясно от мотивите към проекта, публикуван за обществено обсъждане. Но вместо да редуцира броя на служителите в ресорната дирекция, Танева предлага те да се преразпределят в 4 други отдела. Така правната дирекция става с 22 души. За сравнение в образователното министерство правната дирекция е с 16 души. В Информационни технологии на фонда пък ще има 28 щатни бройки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Нещата не са конфликтни, а просто различни

Нещата не са конфликтни, а просто различни. Днес ще