Свързани новини

29.03.2016 12:57

Миков: Протестът на лекарите е справедлив

Видян 2249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „Протестът на лекарите е справедлив и подкрепяме това министърът да си „събере чуковете“. Ако не го направи, ще трябва заедно с Борисов да си ги събират“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на бТВ. Според него случващото се в здравеопазването през последната година е кошмар за пациентите и припомни скандалните случаи с турски ваксини и разделянето на два пакета. „Досега има избор на лекар, който се заплаща, а сега Москов е предвидил да се избират санитари и сестри, за да се съберат още пари от хората, които иначе си плащат здравната вноска. По-добре да приключи тази агония“, категоричен е той и попита какво още трябва да направи Москов, за да си тръгне.
Миков обясни, че всеки вот на недоверие към правителството, който опозицията инициира, се внася срещу премиера Борисов, който е пряко отговорен за случващото се в отделните сектори, а не срещу определен министър. „БСП е сериозна опозиция и ще подкрепи по-скорошното приключване на това правителство“, каза още председателят на социалистите.
По неговите думи  отношенията с Русия също са основание за вот на недоверие, като част от външната политика на правителството. „Никога българо-руските отношения не са били на такова равнище и то заради „великия принос” на настоящия министър. Бихме подкрепили вот на недоверие срещу правителството на Борисов за външната политика“, коментира Миков. Той е на мнение, че със същия критичен поглед може да се погледне и към сектор образование – учениците не знаят по какви учебници ще учат, учителите нямат стандартите, а наближава следващата учебна година. „Това правителство унищожава България“, подчерта той. „Целият кабинет е слаб. Погледнете състоянието на пътищата. Досега се оправдаваха, че правят магистрали. Какво е състоянието на пътната настилка в страната и цените на винетките?“, попита той.
„Китка ли е състоянието на сектор „Сигурност“?“, попита също Миков и обясни, че Бъчварова се опитва да икономиса 65 млн. лв. за сметка на пълна демотивацията и разбиване на тази система. „И тук правителството заслужава недоверие.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни