Свързани новини

28.03.2016 17:03

Бос на пирамида стана шеф в МВР

Видян 5555 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Знаете ли кое е лицето Филип Андреев? Това е назначеният от вътрешния министър Румяна Бъчварова за шеф на фирмата Безконтактни мултиплексорни вериги ЕОО в МВР, която върти поръчките за милиони там - коли и други благини. Същото скандално дружество бе върнато от второто правителство на Борисов от Министерството на транспорта към МВР тази година. То се прочу с даренията, правени на силовото ведомство. Докато е към Министерството на транспорта, Ивайло Московски назначи Филип Андреев.


Сега  фирмата отново е оглавена от Филип Андреев, избор и на вътешния минисър Румяна Бъчварова, разкри АФЕРА.


А знаете ли кое е лицето Филип Андреев Василев, пита разследващият сайт? И си отговаря:


"Филип Андреев и Филип Андреев Василев е едно и също лице. Той е съден за измама, свързана с финансовата пирамида Галакси. На практика държавата дава на Филип Андреев да прави договори за производство на номера за автомобили, без да провери дали е съден и осъждан.


Филип Андреев Василев е подсъдим по популярното като „делото Галакси“, заедно с Надежда Трифонова, Бисер Велев, Бойчо Бойчев, Петър Кунев, Едуард Задикян, Митко Чолаков, Иван Николов, Филип Василев, Пенка Добрева, Славка Златанова, Марияна Димитрова, Петко Петков и Недко Стойчев. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл.210, ал.1, т.2, във връзка с т.1, и чл.209, ал.1 от НК – за измама.


Бизнес клуб Галакси действа в Бургас от 1999 до 2001 година и всъщност е чиста финансова пирамида. Той е наследник на две още по-скандални пирамиди, действали на територията на страната – Бизнес клуб Спейс и сдружението с нестопанска цел Бизнес общество ПАУЪР НЕТ. Директори на клуба за периода, през който пирамидалната структура Галакси е действала в Бургас, преди да бъде разбита, са били Бисер Велев, Иван Николов, Филип Василев и Пенка Добрева. Директорите участвали и в разпределението на различни суми от различните структури.


Така вътрешният министър Румяна Бъчварова назначава за шеф на фирмата БМВ в МВР човек, обвинен и съден за финансови измами.


Впрочем, с финансовите пирамиди е свързан и един от добрите приятели на вътрешния министър Румяна Бъчварова – кметът от ГЕРБ на Велико Търново – Даниел Панов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще