Свързани новини

25.03.2016 14:42

Предлагат 1,60 лв. за билет в столичния градски транспорт

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   1,60 лв. става билетът за градския транспорт в София от 1 юни, но се запазват цените на абонаментните карти. Това предложи Симеон Арнаудов, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност. Престои искането на ЦГМ да бъде гласувано от Столичния общински съвет.
"Цената на талона с 10 билета също се вдига - вече ще се плащат 12 лв., вместо досегашните 8 лв.Но еднодневните карти остават на цена от 4 лв.", каза още Арнаудов.
   Според Идеологика, 45 % от хората, които ползват градски транспорт смятат, че справедливата цена на услугата е над сегашния 1 лев, а едва 15% си купуват еднократни билети. Дори с повишението, София остава втората най-евтина столица в ЕС след Букурещ, където цените на горивата са по-ниски.
Целта на Центъра за градска мобилност е да се насърчи използването на по-дългосрочни превозни документи за обществен транспорт.
   Въвеждат се и нови карти. Предлага се месечната Метро плюс, която включва подземната железница и една линия наземен транспорт за 43 лв, тридневната карта за всички линии на цена от 10 лв. и специалната Карта София. Последното предложение е насочено към туристите и гостите на милионния град, които имат възможност да реализират неограничен брой пътувания в рамките на 3 дни, както и да посетят културни, исторически и търговски обекти с отстъпка.В инициативата до момента  се включват Националният археологически музей, Софийската градска художествена галерия, Националният военноисторически музей, Националният природонаучен музей и парк-музей Врана. Документът трябва да бъде въведен от октомври.
19' припомня, че със 7% е нараснал броят на туристите през 2015 г. спрямо миналата. За 6 г. ръстът на нощувките е 40% - над 50 млн. повече за бизнеса, от който 75% са малкият и средният. А тенденцията в последните години е на постоянно увеличаване на броя на туристи в столицата на фона на ниските резултати в национален мащаб.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци