Свързани новини

23.03.2016 15:50

AПИ иска 3 млрд. лева за кърпене на дупки

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „За рехабилитацията на пътната мрежа, която е в лошо състояние по най-икономичните оценки, които сме правили са необходими около 3 млрд. лв“. Това каза в парламента шефът на Агенцията Пътна инфраструктура Лазар Лазаров.
Той обясни, че преди увеличението на цените на стикерите, брутните приходи от тях възлизали на около 200 млн.лв. В тези сметки не били приспаднати социалните винетки, които са 200 000 на стойност около 20 млн. лв.
Генерирането на средства за ремонт на пътищата ставало само чрез пътни такси. При експлоатационен период от 10 години, Лазаров обясни, че ще е нужно много време, за да се съберат достатъчно средства за рехабилитация на инфраструктурата, а разминаването щяло да става все по-голямо.



Коментарът му бе по повод внесеният проект за промяна на Закона за пътищата. Негови автори са Петър Славов и Мартин Димитров от РБ, които предложиха да се въведе 6-месечна винетка.



При гласуването обаче депутатите се обявиха против него и окончателно го отхвърлиха.
След това  народните избраници гласуваха компанията за проектиране на магистрали да бъде закрита. Предложението бе записано в проект на Закона за пътищата, внесен от депутати от ГЕРБ.
То предвижда Националната компания Стратегически инфраструктурни проекти да бъде закрита и нейните функции, както и започнатите от нея проекти да преминат към АПИ.
„Не говорим нито за уволняване, нито за изхвърляне на тези хора. По-скоро да се прелее и където има дублиране на функции, това да бъде заличено, т.е да няма две паралелни инфраструктури, занимаващи се с такава дейност”, каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни