Свързани новини

22.03.2016 12:14

Миков към Калфин: За майките и пенсионерите – няма как, но за луксозни коли – има как

Видян 3034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „За исканията на майки и пенсионери – „няма как”, но за луксозни коли на министерството – „има как”. Това коментира в социалната мрежа Facebook председателят на БСП Михаил Миков, провокиран от поредния репортаж за шестчленно семейство от врачанското село Манастирище, което оцелява с помощите на едно от децата си – 160 лв. на месец. „Дядо без зъби разказва как дъщеря му без осигуровки ражда в дома им, без ток и без вода. Моли само за постоянна работа, която да му позволи да ги изхранва. Младата майка също има спешна молба – памперси за бебето. И отново се питам – трябва ли да разчитаме на социалните мрежи и гражданската съвест, за да научаваме, че в България има такива семейства и за да им помагаме”, пише още Миков. Той пита още къде са социалните служби, социалното министерство, социалната политика, „социалният коректив“ в правителството на десницата и защо телевизиите, които обичат подобни тежки истории – правят живи включвания, показват нищетата като „реалити“, разпитват в детайли „героите“ за тяхната мизерия, търсят най-силния акцент в драмата – просто не обичат да задават въпросите към онези, които са политически отговорни за това да има такива репортажи. „Аз не чух питане към министър Калфин, но пък слушах обяснението на г-н Петков за „трудното и отговорно решение“ на АБВ да участва в дясното управление, което отговаря и за „изключените“ от всичко български семейства”, казва още лидерът на БСП.



Той припомня казаното от социалния министър Калфин - че предложението на левицата за по-ниска ставка на ДДС за детски стоки, няма да реши демографския проблем. „Прав сте, г-н Калфин – „демографският проблем“, както се изразихте Вие, така не се решава. Но да Ви попитам – без памперси решава ли се „проблемът с демографската катастрофа“, както бих се изразил аз? А без детски дрешки, без бебешка храна… Всъщност, със сегашната политика, решава ли се който и да е проблем на социалното бедствие в България?”, пита Миков.



Той призовава министъра да не отговаря с „няма как“, защото явно има как, щом в същото време министерството обявява поръчка за луксозни лимузини за малко по-малко от милион. „Ако нещата продължават така, ако отхвърляте социалните искания на майки и пенсионери, предложенията на лявата опозиция с „Няма как…“, в бъдеще ще се наложи да създадем на мястото на вашето ведомство едно ново министерство – на социалните бедствия и демографската катастрофа”, завършва лидерът на БСП Михаил Миков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.