21.03.2016 17:08

5 пъти по-високи данъци в Бобов дол

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Пет пъти са се увеличили данъците в Бобов дол след изборите миналата есен. Ако м.год. за стара семейна къща едно домакинство е давало 25 лева за данък и такса сметосъбиране, сега ще трябва да извади 125. Причината - досега хората плащали по 3 промила от данъчната оценка на имота, при новата методика се въвежда задължителна такса от 24 лв. за разгърната площ от 100 до 500 кв. м плюс 2 промила от данъчната оценка на имота.


Преди време премиерът поиска общините да вдигнат данъците и да съберат повече пари, за да не се налага държавата да им дава. В столицата налозите са без промяна тази година, но в някои населени места таксата за сметосъбиране скача.


В Перник също вдигат данъците. Увеличението е както за битовите потребители, така и за бизнеса. Тази година перничани плащат 10 на сто повече.


По-серизоно ще се бръкнат жителите на Костинброд. Там увеличението е с 50 %. Ако преди данъкът за двуетажна къща е бил 90 лв, сега той  е 130.


В Своге живеенето в собствен дом почти ще бъде лукс, тъй като данък сгради скача с 25%. По-голям ще бъде и налогът за личен автомобил.


Драстичен скок на таксата за жилище ще има и в Сливен. Въпреки протестите там новият кмет въведе по-висок данък. За притежателите на автомобили също има изненада -  скок с 15%.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне