21.03.2016 16:43

4 години зад решетките ще лежи екс кметът на Видин

Видян 2116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжният съд в Монтана прати зад решетките за 4 години и 6 месеца екскмета на Видин Румен Видов. Същата присъда получи и общинския съветник Милена Миланова. Съдът призна Видов за виновен в това, че за времето от 26.11.2010 г. до 02.11.2011 г., в качеството му на кмет на Видин, в съучастие с Милена Миланова, по онова време, са присвоили 103 820 лв. от бюджета на общината.  Румен Видов е бил градоначалник в периода 9 ноември 2007 г. – 2 ноември 2011 година.


От прокуратурата поясняват, че Милена Миланова е улеснила присвояването на паричните средства. Това е ставало чрез съставянето и използването на фалшиви фактури, на които бил придаден вид, че са издадени от МОЛ на фирмите Вип Спартак ЕООД и Протект Вд ЕООД – Видин. Двете фирми били регистрирани на името на краварка. Самият Видов пък е знаел, че нарежда плащания за фактурирани дейности, които на практика не са били извършени. Паричните преводи са извършвани от пълномощника на Вип Спартак  – подсъдимата Миланова, за извършени услуги от дружествата – почистване на нерегламентирани сметища на територията на  Видин и животинския пазар. Такива дейности обаче реално не са били извършвани. Дадената присъда може да бъде обжалвана пред САС. Уважен е и граждански иск в размер на 103 820 лева. Бившият градоначалник и общинската съветничка Миланова трябва да изтърпят наказанието си в затворническо общежитие от закрит тип.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.