Свързани новини

17.03.2016 11:56

Кардиохирургът Генчо Начев се върза с Вълка

Видян 6807 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румен Гайтански-Вълка и кардиохирургът Генчо Начев взимат на концесия летището в Горна Оряховица за 35 години. Това реши правителството и се очаква да се подпише договорът с консорциума "Гражданско летище Горна Оряховица". Мажоритарен собственик на консорциума с 95% от капитала е фирма "Кристална вода". В нея мажоритарен собственик е дружеството "Кей Ар Консулт", което индиректно е свързано с Гайтански, а останалите акции се държат от кардиохирурга Начев, писаха наскоро сайтове. Управител на "Кристална вода" е Спиридон Александров, който ръководеше оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) от квотата на ДПС по времето на кабинета "Орешарски". За да може "Кристална вода" да отговори на критериите, дружеството влиза в съдружие с "Гражданско летище Горна Оряховица".



Директорът на държавната университетска кардиологична болница "Св. Екатерина" Генчо Начев е автор на проекта на Гайтански за здравен фонд преди години. През 2006 г. те създадоха здравно-осигурителната компания, която се казваше "Всеотдайност" и просъществува 5 години. В него освен "Волф" на Гайтански, акционер беше и дъщерното дружество на "Главболгарстрой" - "ГБС - София", с идеята то да участва в бъдещите инвестиционни проекти на фонда.
"Кристална вода" нашумя по времето на управлението на тройната коалиция, като тогава спечели в съдружие с други фирми няколко проекта по ОПОС, сред които водните на Приморско и Китен. Мажоритарен акционер в компанията "Кей Ар консулт" (95.5%), която е еднолична собственост на Николай Радославов. До есента на 2015 г. "Кей Ар консулт" се казва "Зърнести минерални материали", като адресът й е на столичния булевард "Цариградско шосе" 48-50. Там са регистрирани компаниите за почистване на Гайтански като "ВОЛФ имобилиен", "ВОЛФ лизинг", ВОЛФ АД. Радославов е в ръководството и на "Авангардстрой", където капиталът се държи от ВОЛФ и "Волф имобилиен".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец