Свързани новини

14.03.2016 17:28

Либия без болници и училища, но с 4 правителства

Видян 2910 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Либия измъчи българските медици, но днес няма нито една действаща болница. В страната, където само нашата държава през соца построи десетки лечебни заведения, само за петилетка Арабска пролет те бяха затрити. Няма вече и нито едно училище – повечето също бяха построени от България през 70-те и 80-те години, когато арабската джамахирия беше нещо като наша икономическа колония, в която работеха над 25 000 български специалисти – от геолози до лекари, от строители до търговци, от военни съветници до шпиони.
Талибанският рай без образование и здравеопазване е цветето на „демократичните промени” в страната 5 години,след като по най-зверски и чудовищен начин местните аборигени осмъртиха дългогодишния си лидер Муамар Кадафи, а последните му думи бяха проклятие към тях, че ще скоро ще плачат за него.



Какво обаче имат либийците? 4 правителства на територията на единната някога държава, където отново воюват племе срещу племе. Това на Кадафи, наброяващо 100 000 души е най-преследвано и почти изцяло избито. Но общо 2 милиона души или над 30% от 6-милионното население на Либия емигрираха за петилетката „свобода и демокрация”.
Тези дни френският в. Монд беше заплашен със съд за разгласяване на държавна тайна, понеже описа тайните операции на своите, британските и американските специални сили на територията на най-богатата държава в Африка допреди 5 години, където правителството гарантираше европейски стандарт, безплатни къщи и коли, здраве и образование на своите граждани. Днес от всичко това няма помен. Самият Барак Обама призна, че набъркването на САЩ в кашата в Либия е било грешка.

Ген. Кадаф: За Запада или си роб, или си враг

В интервю от Кайро, където живее, един от малкото оцелели членове на фамилията Кадафи – братовчедът на убития либийски лидер разказва безрадостната история на своя род и страната си. Генерал Кадаф изброява: „Какво донесе на Запада Арабската пролет – 14 милиона бежанци, които рано или късно ще залеят изцяло Европа”. Той не подминава и разцвета на ИДИЛ:



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.