19.01.2009 18:07

“Надежда” - гетото на наркодилърите

Видян 18934 пъти | Коментари 0
Гласували 69 рейтинг: 3.6957
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Надежда” е един от най-неприветливите квартали в столицата. Жителите на района все така си живеят с надеждата, че нещата ще се оправят. За съжаление обаче „Надежда“, както и залепените за него квартали, като „Толстой“ и „Свобода“, който както 19` вече писа масово се заселва от емигранти, са заприличали на типично гето. То си има типичните наркодилъри, боклук и тъмнина – от всичко по много.
Още с влизането в жилищния комплекс човек се натъква на опасните дупки по пътя. С кратери е осеян моста “Бакърена фабрика” . Вътрешните улички на квартала сякаш са претърпели бомбардировка. Освен че придвижването по пътищата в „Надежда“ би задоволило и най-претенциозните любители на силните усещания, липсва  каквото и да било осветление. Жителите на „Надежда” се оплакват, че с някои изключения по главните улици, всички останали тънат в пълен мрак. Така хората не могат да се прибират нормално по домовете си след като се стъмни и стресът им е гарантиран.
Мястото е известно и с голямата престъпност и многото наркомани. Най-предпочитаната от дилърите територия за продаване на стоката им са училищата. Често и самите ученици се превръщат в разпространители на дрогата. Големите дилъри в района обаче са едва 4-5 и са контролирани от един бос. Схемата на разпространение е традиционната – свързването става по телефона, а срещите са винаги на различни места, разказаха за 19’ запознати. Местните големци се събират в актуалното заведението „Релакс”. Това обаче не е мястото за далаверите, а за релакс и осъждане на клюките.
Живеещите в “Надежда” определят като истински „Сървайвър“ съчетанието от непрогледните по тъмно улици и многото наркомани, които са изключително агресивни и безцеремонни, когато трябва да набавят пари за дозата си. Ако човек остави колата си в по-затънтена уличка, има голям шанс да се прости поне с радиоуредбата си. Сигурността на хората е застрашена и от честите престрелки в района. Преди време ченгетата гърмяха по регистрирания при тях 120 пъти и обявен за издирване рецидивист Мирослав Цончев-Гущера, който им побегна и се натресе с БМВ-то си в стълб. Според униформените Цончев, както и повечето престъпници в квартала се препитават от разпространението на дрога.
Разбира се в „Надежда“ не липсва пейзажът с незаконните постройки, обитавани от роми, както и разхвърляните навсякъде боклуци.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от