Свързани новини

11.03.2016 14:46

Втори съд потвърди наказанието на убиеца на Вероника

Видян 2376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Апелативният съд във Велико Търново потвърди изцяло 30-годишната присъда на 40-годишния Илиян Здравков за жестокото убийство на студентката Вероника Здравкова.


23-годишната Вероника Здравкова бе намерена убита в студените води на река Янтра във Велико Търново навръх 3 март м.г. Момичето изчезна дни по-рано на връщане от работа. Няколко дни по-късно за престъплението бе задържан Илиян Здравков.


  На 15 септември м.г. Великотърновският окръжен съд допусна процесът да се гледа по съкратената процедура, след като обвиняемият направи самопризнания. Така рецидивистът не получи доживотна присъда без право на замяна, а бе осъден на 30 г. затвор. Той трябва да плати и по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на родителите на убитото момиче.


   Въпреки че в съдебната зала Илиян Здравков се "разкая" и заяви, че съжалява и не е искал да убива, две седмици адвокатът му обжалва присъдата. В жалбата му се посочваше, че наложеното максимално по закон наказание се явява прекалено тежко и се иска неговото смекчаване, предвид наличието на изключителни смекчаващи вината обстоятелства. Като такива се сочат направените от Здравков самопризнания и фактът, че той страдал от психично разтройство, неизключващо вменяемостта му.


Апелативните магистрати във Велико Търново обаче изцяло потвърдиха присъдата, наложена на подсъдимия от първата инстанция, съобщиха от пресцентъра на съда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей