09.03.2016 11:18

Гьоков: Няма да решим демографската криза, ако не подобрим политиките по доходите

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Бързи решения на демографските проблеми няма, затова веднага трябва да се предприемат мерки. Трябва обаче да сме наясно, че няма да се справим с тази криза, ако не подобрим политиките по доходите на хората”. Това заяви по BG on Air народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков. Той подчерта, че най-ценният капитал на една страна са хората. „Колкото и да ни уверява премиерът какъв сме пример за Европа, как си пазим границите и как имаме ръст на икономиката – щом хората напускат България, значи положението тук не е добро”, добави социалистът.



Гьоков припомни за отхвърленото от управляващите предложение на левицата обезщетението за отглеждане на дете през втората година от майчинството да бъде обвързано с минималната работна заплата и така да се увеличи от 340 на 420 лв. „При праг на бедност от 300 лв. в България, едно обезщетение от 340 лв., което е толкова близо до този праг и е за майката, бащата и детето, е твърде малко”, каза още депутатът от левицата. По думите му това няма да реши проблема, но е знак към родителите и техните деца. В тази връзка той бе категоричен, че има разлика между лява и дясна политика – „когато е лявото, винаги се дава повече в социалната сфера, а дясното е на мнение, че не бива да се дават пари за тази сфера”.


Според него правителството е изтеглило 16 млрд. заем, който да плащат децата ни и внуците ни, но в държавата ни не останаха такива.
Георги Гьоков коментира и причините, поради които майките не бързат да се връщат на работа. Според него отговорът е в недоброто заплащане, и отношението на работодателите както към тях, така и към бъдещите майки. „Работодателите не искат да наемат такива хора, защото те ще отсъстват от работа, а и гледането на малко дете предразполага към по-често отсъствие от работа. Трябва да променим отношението си към майките”, каза в заключение депутатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за