Свързани новини

09.03.2016 11:13

Миков: Москов да се изнася!

Видян 2899 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     
„Българите могат да са спокойни, че, въпреки гласовете на управляващите десни, няма да бъдат разделени на социално значими и социално незначими и ще има здравеопазване и за бедните. Това написа във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков по повод на новината, че Конституционният съд е отменил като противоконституционно разделянето на здравните пакети на "основни" и "допълнителни". По думите му това е било една от най-антихуманните страни на поредицата десни мерки в здравеопазването, които са претендирали да бъдат "реформа". Миков припомня, че преди около десетина дни Министерство на здравеопазването тихомълком е отложило влизането в сила на две свои наредби, които от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ силно критикуваха - тази, която предвиждаше болни да доплащат за лекарствата си, които трябва да осигури Здравната каса, и тази, която задължаваше болни да чакат до два месеца за лечение, независимо, че са платили здравните си вноски. Той допълва, че след това министерството е внесло и проект за изменение на Закона за здравното осигуряване. „Тихо. И без обичайния ПР. Така, против волята на аритметическото мнозинство в парламента, което преди месец отхвърли вота на недоверие към министър Петър Москов, в крайна сметка се оказа, че всички наши аргументи по този вот бяха приети и споделени - от Конституционния съд и от самото министерство”, обобщи Миков.



По думите на лидера на БСО сега остават открити няколко въпроса. Той пита какво остана от т. нар. "реформа в здравеопазването", с която ни занимаваха повече от година и половина и къде е бил президентът Плевнелиев, когато от левицата са го призовали да наложи вето върху обявените за противоконституционни текстове. „Как ще оправдае присъствието си в правителството министър, оцелял единствено по силата на аритметиката и в името на властта, а не заради политически, професионални и етичните аргументи? Защото, ако проваленият министър Москов е министър и утре, то остава въпросът дали правителството въобще иска и може да подобри нещо в здравеопазването?”, пита още Михаил Миков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще