Свързани новини

05.03.2016 09:46

Турските власти превзеха в. Заман с водни оръдия срещу протестиращите

Видян 2416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Турските власти поеха контрола над вестник твърдо противопоставящ се на президента Реджеп Ердоган, след като използваха сълзотворен газ и водни оръдия за превземането на редакцията при драматична операция, което за пореден път повдига въпроса за свободата на медиите в страната, предаде Фокус.

   Малко преди полунощ в петък стотиците хора протестираха пред централата на вестник Zaman в Истанбул заради съдебната заповед, издадена по-рано през деня.  Главният редактор на вестника Абдулхамит Билиджи се обърна към своите колеги, определяйки решението на съда като „черен ден за турската демокрация“. Събралите се журналисти и читатели скандираха: „Свободната преса не може да бъде заглушена“, докато носеха плакати с надпис „Не ни пипайте вестника“.


  „Демокрацията ще продължи и свободните медии няма да замлъкнат. Вярвам, че свободната медия ще я има, дори ако трябва да пишем по стените. Не смятам, че е възможно да заглушиш медия в дигиталната епоха“, твърди Билиджи. 



   Операцията предизвика безпокойство във Вашингтон и Брюксел от засилилите се опасения за свободата на изразяване в Турция. Европейският комисар по разширяването Йоханес Хан каза, че е „изключително обезпокоен“.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни