Свързани новини

04.03.2016 09:52

Съвместното учение Граница 2016 ще се проведе край Петрич

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     От днес започва подготовката на военното учение по границата заради бежанската криза в Гърция, съобщи БНР. Реалното учение ще започне утре. То ще се проведе в зоната на отговорност на граничното полицейско управление в Петрич, като граничният пункт Кулата ще бъде затворен от 11.00 до 12.00 ч.

    Учението носи името Граница 2016 и бе разпоредено от премиера Бойко Борисов при заседанието на кабинета тази седмица и е съвместно между Министерството на отбраната, МВР и Българския червен кръст. То цели "поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск", уточняват от военното министерство.

  Оттам допълват, че учението е съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили.

     "Светът е във война, ние затова правим учение на границата утре, за да сме готови за най-тежките ситуации и да сме проиграли всички варианти, включително и затваряне на КПП-тата при мигрантска вълна, натиск от гръцка или македонска страна", каза в Ямбол премиерът Бойко Борисов.

"Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички мерки, че сме подготвени за най-тежкия сценарий. Така че използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък, за да дислоцираме силите и средствата. Някои от тях ще останат по-дълго време там", допълни той.

"Използваме почивните дни, за да прекараме техниката до местата, където ще се проведат ученията, за да не нарушаваме трафика", каза още премиерът.

   Учебната тревога за защита на границата идва на фона на усложняващата се обстановка на гръцко-македонската граница, където край Идомени има струпани над 10 хил. мигранти.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от