Свързани новини

02.03.2016 14:30

Стойнев: Може да теглим 16 млрд. лв. дълг, но няма 19 млн. лв. за българските деца

Видян 3443 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Мнозинството отхвърли социалното предложение на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за обвързване на обезщетения за деца с минималната работна заплата.

    „Не знам от какво се страхуват колегите от мнозинството. Става въпрос да се увеличи обезщетението за отглеждане на деца от 1 до 2 години на тези 39 хил. работещи български майки до размера на минималната работна заплата”. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев при представянето на ЗИД на Кодекса за социално осигуряване. Той подчерта, че тези майки са си плащали данъците и се осигурявали.



Стойнев заяви, че е трябвало да има още два доклада – на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. „0т 14.10.2015 г. до сега двете комисии явно не са могли да излязат с такива. Това е недопустимо”, категоричен бе бившият министър на икономиката. Той подчерта, че това е още по-нелогично, когато имаме най-големият демографски срив в Европа и българската нация е най-бързо изчезващата, без да има война или епидемия. „Когато трябва да покажем отношение към българските майки и семейства – тук не си правим труда 4 месеца да разгледаме този законопроект”, заяви Стойнев и допълни, че винаги когато БСП управлява - обезщетенията се вдигат, а когато ГЕРБ е на власт - ги замразява. „Вместо отново да замразявате това обезщетение, приравнете го с минималната работна заплата”, призова социалистът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион