Свързани новини

29.02.2016 13:52

Битката за главен архитект на София започна

Видян 1966 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Kандидатите за главен архитект на София представиха концепциите си за развитието на града на публично обсъждане в Дома на архитектите в столицата. Изслушването беше напълно прозрачно. През целия ден дискусията се излъчваше онлайн на сайта Спаси София.



  Пръв започна арх. Николай Пърпов, който предложи да се направи триизмерен модел на града. Веднага след него арх. Николай Яръмлъков заяви, че Общината трябва да управлява парк Витоша. А арх. Влади Калинов при представянето си обяви, че иска да превърне сивите сгради в зелени. Арх. Румен Нестеров обещава нов модерен град, като се запазва културното наследство, а арх. Георги Бакалов дава решения за паркиране в центъра на града. Идеята на арх. Стефан Добрев е създаването на две нови дирекции в Столичната община – за анализ и оценка за устойчиво развитие и за опазване на културното наследство, а арх. Огнян Тунтев има намерение да премахне районните архитекти и те да се присъединят към екип Направление Архитектура и градоустройство. Арх. Здравко Здравков предложи три нови звена в Направление Архитектура и градоустройство, а арх. Бойко Кадинов акцентира върху публичността, професионализма и диалога с гражданите. Арх. Иван Шишков предвижда разширяване на общинския експертен контрол за работата на районните главни архитекти, Иван Моев залага на по-лесен достъп до Витоша.



   А името на новия главен архитект на столицата се очаква да стане ясно до края на март, прогнозира Силвия Христова - председател на Постоянната комисия по архитектура и строителство в СОС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.