Свързани новини

23.02.2016 17:22

2/3 от РБ не подписват коалиционното споразумение

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Само две партии от Реформаторския блок - ДБГ на Меглена Кунева и СДС на Божидар Лукарски, плюс депутата Борислав Великов, са склонни да подпишат меморандума с ГЕРБ, замислен да укрепи отношенията в управляващата коалиция след излизането на ДСБ в опозиция. БЗНС на Николай Ненчев и НПДС на Корман Исмаилов, както и петимата депутати от гражданската квота в РБ обаче са го отхвърлили, предаде Mediapool. Припомняме, че преди това и ДСБ оттегли подкрепата си.


"Документът претърпя необяснима трансформация от Анекс към Споразумението за съвместно управление между ГЕРБ и Реформаторския блок до Меморандум. Разликата е фундаментална - анексът става част от споразумението, а меморандумът е записки от среща или разговори - “седянки” в нашия случай - без задължителен характер", обясняват решението си представители на РБ.


Отказващите да го подпишат посочват, че меморандумът, изготвен от Даниел Вълчев (ДБГ) и Цветан Цветанов (ГЕРБ), разказва за спорни успехи, постигнати досега и дава обещания за нови в бъдеще. "Сроковете са единственото, което го прави леко конкретен, но без гаранции и обвързващ елемент на задължителност са просто прах в очите", заявяват критиците на документа.


Единствено категорично декларирано е участието в управляващата коалиция и безусловната подкрепа за правителството на Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби