Свързани новини

23.02.2016 15:26

Washington Post: Турция е в катастрофа, няма да може да се справи

Видян 3551 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Преди 4 години Турция се подготвяше да стане един от главните победители на „арабската пролет”, САЩ я даваха да пример, а в региона гледаха на нея като на един от лидерите. Всичко стана различно след като арабските протести се провалиха, а геополитическият ландшафт и ходът на сирийската война се измениха. Сега Русия разширява присъствието си покрай турските граници в Сирия и в Армения, напускащи Сирия терористи сеят страх сред турските граждани, икономиката е в депресия, а вътре в страната се разгаря противопоставянето с кюрдите”, пише в погребваща режима на Ердоган статия официозът на американската политика Washington Post.  „Турция се сблъска с многопланова катастрофа. Това е страна, която в миналото често е имала проблеми, но мащабите на ставащото сега превъзхождат способностите на Турция да се справи”, забива Вашингтон.


  Тя се оказа напълно изолирана и се заблуди в лабиринта от проблеми,


за които сама си е виновна”, цитира WP мнението на професора по международни отношения от истанбулския университет Кадир Хас - Соли Йозел. „Турция дотолкова си развали отношенията с всички, че сега не може да убеди никого да направи за нея нещо. Това е страна, чиято дума вече няма тежест. Тя блъфира и не изпълнява обещанията си. Вече не може да защити своите най-важни интереси и се намира в конфликт с всички, даже и със своите съюзници. За държава, която до неотдавна е възприемана като важна регионална сила, подобни факти са гибелни”, убива Вашингтон.


Турският президент явно надцени силите си на международната арена и не е отчел влиянието на всички фактори на своята стратегия в Сирия”, се казва в публикацията. „Ердоган не се справи с външната политика заради своето високомерие. Той беше прекалено уверен през 2019 г., че Турция е всеобщ любимец и това го удари по главата”.


На този фон е много интерсно, че единствено и само България, противно на ЕС, САЩ и Русия подкрепя официално налудничавите идеи за окупиране на зона в Сирия от Ердоган и пренася послания на премиера Давутоглу до Брюксел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от