Свързани новини

22.02.2016 15:22

Ултиматум: Гръцки компенсации за блокадата или затворени граници от 15 юни до 15 август

Видян 1850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт обяви официално, че от 15 юни до 15 юли ще наложи блокада на българо-гръцката граница, каквато направиха протестиращите гръцки фермери, ако дотогава Атина не компенсира огромните загуби на фирмите ни. Ако южната ни съседка не възстанови щетите до лятото, точно в разгара на туристическия сезон, нашите тирове ще затворят всички гранични пунктове по 20 часа на ден и ще пропускат превозни средства само през останалите 4 часа. Това заяви за Фокус председателят на БАСАТ Миролюб Столарски.
Той отправи предупреждение към всички българи да си направят добре сметката къде ще ходят на почивка, за да не им се наложи да бедстват с дни по затворените граници.



 "Ние не сме виновни, че те са си избрали този премиер (Алексис Ципрас – бел.ред.). Когато имаме проблем у нас, ние не затваряме границата, а отиваме пред институциите и си посочваме исканията. Ако трябва - стачкуваме в София. Не го правим на границата”, подчерта Столарски.



 До момента около 80 наши фирми са подготвили документи за загубите си, но се очакват и още, уочни той. Стотици хиляди гърци обаче летуват и у нас, не по-малко румънци ни плащат, за да преминат през нас в Елада.



"Гръцкото правителство допусна фермерите да си правят каквото искат на границата, а даже използваше гръцките полицаи да защитават интересите им”, коментира Столарски.
„Междувременно след прекратяване на контраблокадата от българска страна обстановката на границата с Гърция се нормализира“, отчете той. Колоната от тежкотоварни автомобили от нашата страна на ГКПП Кулата-Промахон е намаляла на 3-километра.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате