Свързани новини

22.02.2016 10:55

„Бежанци“ си купуват книжки в България

Видян 1118 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Бежанци“, които не знаят български, си купуват шофьорски книжки в България, предаде Дарик. И не само те – родители дори подаряват свидетелства за управление на децата си за рождения ден. Цените са различни - от 1000 до 3000 лева, в зависимост от това дали си купуваш само теория или практика, или и двете заедно. В страната годишно се купуват около 40 000 книжки. „Това е държавна организирана престъпна група“, е мнението на Митко Трайков, собственик на автошкола в Стара Загора. 1200 лв. - това е сумата, необходима да зарадваш детето си за 18-ия му рожден ден и да му купиш книжка.


По думите на Трайков, схемата е държавна организирана престъпна група под покровителството на някои партии и личности на високи нива. Той е категоричен, че всичко започва от инструкторите, които свързват кандидат-купувачите с хората, които ще ги изпитват, а те си вземат процент и пращат нагоре по схемата до партийните каси. Инструкторът каза, че е сезирал вече главния прокурор за съмнения за манипулация на софтуера за провеждане на теоретичните изпити. Според Трайков след премахването на книжните листовки, корупционната схема е прекалено улеснена и вече всеки човек може да вземе изпита. „Който е неграмотен, трябваше преди да си напише името на листовката, а на таблета не се пише никакво име. На таблета може да се влиза от външно устройство и да му се помогне да вземе изпита. Казаха ми, щом се съмнявам в софтуера, да финансирам проверка от външна институция. Ето това е борбата с корупцията", добави още той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей