Свързани новини

12.02.2016 14:31

София няма да си закрива болниците

Видян 1820 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община няма да допусне да се закриват общински болници и да се намаляват възможностите за лечение на гражданите. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по време на откриването на нов ЕЕГ кабинет в 12 ДКЦ, предаде „Фокус”.

"Ключовият въпрос е в управлението, защото 12 ДКЦ, както и други ДКЦ-та се управляват добре и последователно в последните години и средствата, които те успяват да спестят, отиват за дейност и за ново оборудване", обясни Фандъкова и добави, че те инвестират тези средства. Кметът добави, че е възложила на Дончо Барбалов и д-р Моника Челс да се подготвят добре и за новия договор със Здравната каса по отношение на нововъведенията и здравната карта, да могат да се обединят различни дейности в общинските болници, така че без да се компрометира реформата, да могат да се справят и да не се закриват общински здравни заведения, защото те имат своята специфична социална функция.
Фандъкова припомни, че общинските болници получават дофинансиране от общината за дейности, които не се финансират от Здравната каса и това помага на социално слаби граждани да могат да намират помощ в общинските болници. "Това е последователна наша политика. Между 8 млн. лв. и 10 млн. лв. годишно Столична община дофинансира дейността на общинските болници", уточни тя.



"В момента трябва да се прегледат много внимателно всички дейности във всички общински болници, да се направят споразумения между тях - четирите градски болници, както и АГ болниците и да се види, ако някъде не достига дейност, да се пренасочи от другата болница, за да могат да работят заедно и най-вече да се възползваме от възможността да се откриват легла за долекуване", каза още тя. "Ние имаме болници за долекуване, но и ДКЦ-тата биха могли да помислят в тази насока. Разчитаме на новите конкурси и на това да се появят компетентни не само лекари, но и управленци в здравната система", допълни кметът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец