10.02.2016 16:06

134,5 млн. годишна загуба за Пиреос България, директорът се прощава

Видян 5099 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Банка Пиреос България смая всички като показа загуба от 134,5 милиона лева за 2015 г.. Само за сравнение – загубата на КТБ за първото полугодие на 2014 г., когато тя фалира, беше „някакви си” 65,4 млн. лв. Всъщност, сходен на този – 59,7 млн. лв. беше минусът на Пиреос за първите 9 месеца на 2015 г. Само за последното тримесечие на миналата година загубата е скочила с невероятните 75 млн. лв. Такива числа в българския банков сектор звучат като бомба, но са взети от официалната справка на БНБ! Особено при рекордните положителни резултати на цялата система, отбелязани за 2015 г.
Откъм Атина също не долитат добри новини – 99,84% достигна сривът на акциите на групата Пиреос, търгувани на местната борса, на годишна база днес следобед, сочат данните на Блумбърг. Невероятно, но факт!
Капитанът последен напуска кораба, а в понеделник вечер се състоя прощалното парти на Атанасиос Куцопулос, който от 2003 г. е главен изпълнителен директор на банка Пиреос България. Очаква се на руля да застане Емил Ангелов, който идва от лизинга на групата.



    147 млн. лв. са разходите за обезценки на активи на банката. Те бяха направени в навечерието на стрес-тестовете, които трябва да старира БНБ следващия месец. Както си призна гуверньорът Димитър Радев, един от резултатите на сътресенията се очаква да бъде консолидация в сектора. Сиреч, насърчават се някои играчи да погълнат други. Както стана след банковата и всякаква друга криза през 1996-97 година, управлявана от същия екип, който в момента ръководи БНБ.
Пиреос е най-апетитната хапка на банковия пазар, независимо от загубата си. Причината е в неговата позиция в Топ10 на сектора. А именно на 9-о място. Ценното е, че придобиването на банката от амбициозен играч би го циментирало в т.нар. Първа група банки или Топ 5.



В бранша се говори, че ОББ се бори да остане в престижния клуб, а Сосиете женерал има поставено от френската си централа задължително условие да влезе в него.
Очакваме коментара на банката, който не дойде цял ден.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и