Свързани новини

09.02.2016 11:44

8 месеца след ремонт за 27 млн. лв.: Падна мазилката в Квадрат 500

Видян 1913 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  
 
   Мазилката в две от залите на чисто новата Национална галерия Квадрат 500 падна от тавана 8 месеца след ремонт за 27 млн. лв, алармира гражданин във Фейсбук.

"Това е Квадрат 500. Мазилката пада от таваните! Добре, че няма убити туристи. Някои от етажите са затворени. Позорно е! Милиони бяха усвоени, а мазилката пада и уредничките се цупят, като се снима това", пише Валери Тарандов под снимката на рушащия се таван, предаде Оффнюз. Той бе подкрепен и от художника Петко Дурмана.

Припомняме, че Квадрат 500 бе тържествено открит от премиера Бойко Борисов, Вежди Рашидов и редица други министри, посланици, творци и официални лица на 25 май миналата година след ремонт за 27 000 000 лв. европари за регионално развитие.
При инцидента няма пострадали хора, а произведенията на изкуството, които са се намирали в залите на втория етаж - скулптури на Андрей Николов и картини на Цено Тодоров, Никола Михайлов и Стефан Иванов - са били евакуирани.

“Няма пострадали – нито произведения, нито посетители. Забелязахме навреме проблема, изнесохме творбите и затворихме залите. Алармирахме главния изпълнител на реконструкцията на музея Главболгарстрой. Сградата е с 5-годишна гаранция и всички щети ще бъдат отстранени безплатно от фирмата изпълнител“, заяви директорката на музея Слава Иванова пред Монитор.
Причината за неприятната случка е студът в последно време и топенето на падналия сняг - те повредили една от регулиращите атмосфмерата в сградата инсталации, което довело до подкожушване на тавана и отронване на парчета от мазилката.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд