08.02.2016 10:55

София е най-евтината туристическа дестинация в Европа

Видян 1355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     София е най-евтината туристическа дестинация в Европа. Това показа анализ на търсачката за хотели Trivago, цитирана от британското издание Daily Mail. В българската столица туристите харчат около 46 паунда за нощувка. Пред нас се нареждат Скопие с 48 паунда и Сараево със средно 51 паунда за нощ. Най-скъпата туристическа столица очаквано е Лондон. Там средната цена за нощувка е 184 паунда. Следват го Берн и Париж. Амстердам е една от най-желаните дестинации за британците, показва още проучването на Trivago, базирано на търсенията през 2015 г. Увеличава се и интересът към Дъблин, а Париж е започнал да губи своето очарование за британците и заема трето място в класацията.


  Български град попада в още една класация на търсачката - за най-евтина крайморска дестинация. На първо място в нея е посочена Варна, където средната нощувка е малко над 37 паунда. Второто място се държи от Бужиба (Малта), където средната нощувка е на стойност от 49 паунда, а на трето място се нарежда Слънчев бряг, където туристите ще трябва да отделят 51 паунда. Междувременно световния туристически сайт Culture Trip класира Софийската синагога на трето място в света сред най-красивите еврейски храмове. Храмът в центъра на столицата е изпреварен само от Голямата хорова синагога в Санкт Петербург и от Голямата синагога в Будапеща. В престижната класация попадат още храмове от Сърбия, Германия, САЩ, Чехия и още една от Унгария. Любопитното е, че в списъка няма нито един молитвен дом от днешния Израел, предаде КРОСС.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева