Свързани новини

04.02.2016 13:52

Анкара полудя – отрязаха връзката й с ИДИЛ, пресякоха и снабдяването на терористите от Йордания

Видян 13343 пъти | Коментари 0
Гласували 9 рейтинг: 4.5556
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
 
   Турски обстрел е убил руски военен съветник на територията на Сирия, предадоха журналистите от фронтовата линия. По-късно новината бе потвърдена и от Дамаск. Оттам локализираха убийството, извършено край град Салма и съобщиха, че съветникът е бил на работа по договора за военно-техническа помощ между правителствата на Сирия и Русия. Салма беше последната крепост на турците и терористите по границата между Сирия и Турция в провинция Латакия и вече на практика е освободен от робството.


ИДИЛци са се евакуирали на турска територия

Също там е и убиецът на катапултиралия се руски пилот от сваления самолет над Сирия, който бе застрелян, докато падаше с парашут от тюркомани – финансирани от Турция „сирийски тюркмени”, а „по случайност” точно на мястото и в момента на случката беше екип на CNN.



Не закъсня реакцията на Вашингтон, откъдето – вместо да изразят съжаление за убийството на съветника и да се възмутят, че Турция води военни действия на чужда територия без да е поискана помощ от правителството в Дамаск, както на Русия, обвиниха Сирия и Москва, че водели военни действия и бомбардирали "опозицията". Военният министър Картър не скри силното си притеснение. И има още една причина за него. 



Настъплението на армията на Асад и връщането от правителствените сили на почти цялата граница с Турция, която бе контролирана от душманите, и през която Анкара снабдява ИДИЛ с оръжие и взема от терористите петрол, а също откъдето върви търговията с „бежанци”, е пред тотално отрязване. Президентът Ердоган е полудял и вече дори не може да скрие, че страната му участва на страната на ислямистите. Започналото настъпление в южна посока на

сирийската правителствена армия отряза и доставките на оръжие за ИДИЛ от Йордания,


която „образова” нашия „главен мюфтия” и храненик на Мюсюлмански братя Мустафа Хаджъ. Така терористите са изправени пред тотално фиаско.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със