03.02.2016 15:47

БСП: Управляващите си запазиха възможността за безнаказана фалшификация на изборите

Видян 965 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   НС отхвърли предложението на левицата за криминализиране на фалшифицирането на изборни протоколи  
БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ предложи в Наказателния кодекс да се допълни, че квалифицирани документни престъпления са и фалшифицирането на протоколите от изборите. Депутатът от левицата Филип Попов обясни, че предложението на БСП цели въвеждане на мерки за ограничаване на възможността за поправяне и дописване на протоколите за установяване на резултатите от гласуването, съставени по реда на Изборния кодекс. „Това изменение ще доведе до търсене на наказателна отговорност на лицата, които изменят официалните документи, установяващи изборния резултат след края на изборния процес”, подчерта Попов. По думите му от изменението ще има превантивен ефект и ще гарантира обективността и честността на изборния процес. „Ненаказуемостта на тези деяния води до разрушаване на устоите на демократичността и държавността в България и поставя под съмнение гарантирането на конституционно установеното избирателно право на гражданите.



   Попов подчерта, че от последните местни изброи е видно, че всеки 9 от 10 протокола са били подправяни. Депутатът от БСП заяви, че управляващото мнозинство не е приело предложението на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ по една определена причина. Попов изрази мнение, че това е свидетелство за оставяне на отворена врата за бъдещи безнаказани злоупотреби от страна на управляващите.
ОТ ГЕРБ обвиниха за фалшификацията на протоколите 70 годишните членове на секционните избирателните комисии. Срещу това изказване остро възрази депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов, като заяви, че е недопустимо вината за фалшификация да се прехвърля единствено върху по-възрастните  членове на комисиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на