Свързани новини

02.02.2016 10:20

Сивите вълци са свалили Еърбъс А321, твърдят руските спецслужби

Видян 1720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Руските специални служби предполагат, че турска националистическа групировка Сивите вълци е отговорна за свалянето на руския пътнически самолет над Северен Египет, съобщава БНР.


Източник на руската Федерална служба за сигурност не изключи възможността, зад терористичния акт с руския пътнически самолет, пътуващ по линията Шарм ел шейх – Санкт Петербург, при който загинаха 224 пътници и екипажа на полета на 31 октомври 2015 година, да стои турската дясна националистическа групировка Сивите вълци. Руски депутати от Думата се обявиха за предявяване на иск за материално обезщетение срещу Турция, ако се окаже че групировката ѝ има отношение към терористичния акт.


Ползващият се с репутацията на сериозно издание в Русия – вестник Коммерсант, се позовава на свои източник от специалните служби на страната, според които Сивите вълци действат не само на територията на Турция, но и в още няколко арабски държави, сред които е и Египет. Според руски анализатори и познавачи на турските обществени процеси напълно възможно е Сивите вълци да са свързани със свалянето на пътническия полет А 321. Тази теза според същите анализатори е била разгледана сериозно веднага от специалните службите в Москва след свалянето на руския пътнически полет, но не е била огласена, защото в този момент отношенията с Турция бяха много добри, а Анкара е била смятана за "стратегически съюзник".


Тази новина съвпада с продължаващото се засилване на напрежението между Москва и Анкара заради обвиненията на Турция, че руски военен самолет е навлязъл във въздушното й пространство. Ръководителя на пресцентъра на ГЩ на руските въоръжени сили ген. Игор Коношенков, каза че наземният контрол още веднъж е проверил въздушния трафик и такова нарушение не е открито от тяхна страна. Руските медии предават сериозно значение на новините, идващи от южната ни съседка за повдигнатото ниво на боеготовност на турските въоръжени сили в близост до Сирия, като не изключват напрежението да прерасне в сблъсък над Северна Сирия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и